Wat is Google Ads?

Kort: Adverteren op Google. Lees meer op deze pagina.

Google Ads is het voormalige Google AdWords

Wat is Google Ads?

Vindbaar op Google worden? Dat kan door je site optimaal technisch in te richten, goede content te schrijven en goede links naar je site te realiseren. Dit heet Search Engine Optimisation (ookwel: SEO). Daarmee kom je in de zgn. organische resultaten bovenaan, mits je alles goed doet.

Maar voor veel zoekwoorden is het zeer lastig voor elkaar te krijgen dat je bovenaan staat. Soms staan er zelfs weer advertenties boven jouw hoge positie (‘ranking’). Dan kan het slim zijn om (ook) te adverteren (ookwel: SEA). Hoe? Via het advertentiesysteem van Google Ads. Dat systeem had vroeger de naam Google AdWords!

Gratis adverteren? Google Grants!

Adverteren via Google Ads kost geld; voor elke klik op een advertentie naast een zoekwoord wordt er afgerekend.

Voor een groot aantal goede doelen, musea, stichtingen en verenigingen kan het toch gratis! Met een Google Grant krijg je een gratis advertentiebudget van Google for non profits. Dit is maar liefst $10.000 per maand.

Voorwaarden zijn dat je organisatie SBBI, ANBI of CBF gecertificeerd bent. Lees hier meer over de voorwaarden.

Voorbeeld van een Google AdWords Advertentie

Hieronder is een voorbeeld te zien van een Google Grants advertentie voor Geopark de Hondsrug. Soortgelijke Google Grants advertenties kunnen wij ook realiseren voor jouw goede doel.

Alles uit een Google Grant halen?

Wil je een campagne op laten zetten door ervaren Google AdWords specialisten? Neem dan contact op met IM Lounge. Wij weten hoe ook jouw goede doel, museum, stichting of vereniging kan profiteren van een gratis budget t.w.v. $10.000 per maand.

GRATIS $10.000 ADVERTENTIEBUDGET VOOR UW GOEDE DOEL?